Djurö Konst & Kulturs Filmklubb hösten 2010

Film från fyra kontinenter

14 oktober
kl. 19:00 
Krigarens själ   

Krigarens själ

Regi Lee Tamahori (1994) 103 min. NYA ZEELAND.

Ett våldsamt drama om en fattig maorifamilj, som flyttat till staden. En nedärvd vrede över stulen identitet och förlorad kultur hotar familjelyckan. Bästa debutfilm vid Venedigfestivalen.
       
28 oktober
kl. 19:00 
Heaven   

Heaven

Regi Tom Tykwer (Ty), Manus Krzyszof Kieslowski (2002) 93 min. EUROPA

En engelsk lärare i Turin söker hämnd mot den droghandel, som hon sett på nära håll. Ett gripande drama om kärlekens oövervinnerliga kraft, samtidigt som den behandlar djupa moraliska frågeställningar kring skuld och förlåtelse. Cate Blanchet blev Oscarnominerad för huvudrollen.
       
11 november
kl. 19:00
In the mood for love   

In The Mood for Love

Regi Wong Kar-Wai (Kina) (2000) 97 min. ASIEN

Två ensamma gifta människor i Hongkong dras till varandra men vågar inte ta steget fullt ut. Fängslande studie av undertryckta känslor. Sinnrikt filmad så att man liksom ser runt hörnet och bara delvis ser vad som sker. Vacker och med underbar musik.
       
25 november
kl. 18:00
Älskade hundar   

Älskade hundar

Regi Alejandro Gonzalez Inarritu (2000) 153 min. MEXICO, AMERIKA

Vi får följa tre historier som griper in i varandra och där huvudpersonerna möts i en nyckelscen. Alla får relationer till varandra på ett eller annat sätt genom sina hundar. Utvecklingen av hur vi människor behandlar djur illustrerar ironiskt nog även hur vi behandlar varandra - genom blodbesudlat svek eller iskall ohederlighet - skildras på ett överväldigande stilfullt sätt.