Djurö Konst & Kulturs Filmklubb hösten 2011

KÄRLEK

6 oktober
kl. 19:00 
Älskar dig för evigt  

Älskar dig för evigt

Regi: Susanne Bier (2002) 109 min.
 
Skådespelare: Mads Mikkelsen, Sonja Richter, Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen

Filmen inleds med en bilolycka där en man blir förlamad och hamnar på sjukhus med diagnosen att aldrig mer kunna gå. Den olycksdrabbade mannen trakasserar sjukhuspersonalen och avvisar fästmön och det gör henne än mer ledsen. Hon får tröst av en läkare, make till kvinnan som körde på mannen som förlamades. De inleder ett förhållande som splittrar läkarens familj och innebär påfrestningar för dem båda.
       
20 oktober
kl. 19:00 
Pianot  

Pianot

Regi: Jane Campion. (1993) 116 min.

Skådespelare: Harvey Keitel, Sam Neill, Anna Paquin, Holly Hunter

Den stumma Ada från Skottland har blivit bortgift med nybyggaren Alistair i Nya Zeeland. Hon anländer till sitt nya hem tillsammans med sin dotter och sitt älskade piano - hennes främsta uttrycksmedel. Men Alistair anser att det är för stort projekt att forsla pianot hela vägen hem och tvingar Ada att lämna det stående på stranden. Då byter grannen Baines till sig pianot mot en del av sin mark och Ada får tillgång till sitt saknade instrument när hon ger Baines pianolektioner.
       
10 november
kl. 19:00
Maria Brauns äktenskap  

Maria Brauns äktenskap

Regi: Rainer Werner Fassbinder. (1979) 115 min.

Skådespelare: Hanna Schygulla, Klaus Löwitsch, Ivan Desny, Gisela Uhlen,  m fl.

I det Tyskland som ännu kallas Tredje Riket har Maria Braun gift sig med Hermann Braun, en soldat på permission. Hon väntar på honom efter krigsslutet och vägrar tro att han är död. Hon försöker finna värdigthet och självrespekt på omänskliga vägar. En enastående film som genom ett kvinnoöde skärskådar det tyska undret.
       
24 november
kl. 19:00
Linje Lusta  

Linje Lusta

Regi: Elia Kazan. (1951) 122 min.

Skådespelare: Marlon Brando och Vivien Leigh i de ledande rollerna

Blanche och Stella DuBois växte upp på plantagen Belle Rive. Stella har lämnat den, flyttat till New Orleans och gift sig med Stanley Kowalski. Han är självisk, opolerad och brutal men Stella finner sig i det och de är lyckliga tills hennes syster Blanche anländer. Blanche har förlorat gården pga skulder, hon dricker rätt mycket och är psykiskt skör.
       
       

Skriv ut

Aktuella program