Djurö Konst & Kulturs Filmklubb hösten 2018

Komedier/drama

TISDAGEN
den 25 september.


Sommarnattens leende

Regissör: Ingmar Bergman
Skådespelare: Jarl Kulle Gunnar Björnstrand Eva Dahlbeck Ulla Jacobsson
Premiär 1955. Speltid 108 minuter

Advokat Fredrik Egerman är en kvinnojägare av stora mått men lever i ett platoniskt äktenskap med ungmön Anne. När hans gamla älskarinna, skådespelerskan Désirée, dyker upp på ett gästspel i den lilla staden, börjar svartsjukan jäsa. Nya älskare dyker upp på scenen, fruar och pigor kurtiseras till höger och vänster och Fredrik får det hett om öronen och utmanas på duell.
TISDAGEN
den 9 oktober
 

Gökboet

Regissör: Miloš Forman
Skådespelare: Jack Nicholson Louise Fletcher William Redfield
Premiär 1976. Speltid 133 minuter

Nicholson spelar Randle P. McMurphy, en brottsling som föredrar ett mentalsjukhus istället för fängelse och därför spelar psykiskt sjuk. Hans obstruktivitet och svårighet att lyda order smittar snabbt av sig på de andra patienterna. Han tänker inte tolerera att människor blir nerdrogade och ska behöva smyga omkring i sina morgonrockar när det pågår ett basebollsslutspel utanför murarna! På ena sidan står McMurphy och på den andra den vältaliga sköterskan Ratched (Louise Fletcher), en av filmhistoriens kallaste och mest elaka människor. Varje patients öde står på spel i deras duell.
TISDAGEN den 23 oktober  

Cabaret

Regissör: Bob Fosse
Skådespelare: Liza Minnelli Michael York Joel Grey
Inspelningsår: 1972. Speltid 124 minuter

Berlin, tidigt 30-tal. Det råder ett dekadent nöjesliv. På Kit-Kat Club uppträder Sally Bowles. Hennes livsfilosofi är enkel - hon vill leva snabbt och hänsynslöst. Men i kulisserna hörs marschsteg. En annan tid är på väg.
TISDAGEN den 6 november  

Sideways

Regissör: Alexander Payne
Skådespelare: Paul Giamatti, Thomas Haden Church
Premiär 2004. Speltid 123 min

Miles är en nyskild, misslyckad och deprimerad författare, som tar med sin vän Jack, en avdankad skådespelare, på en veckolång resa genom Kaliforniens vindistrikt. Under resan diskuterar de sina liv, medan de provar olika viner på vingårdarna.
       

Skriv ut

Aktuella program